Dekos
Home  |  Contact  |  Route
Direct Bestellen!

Behandeling/oplossing tegen hielspoor    Pijn onder de hiel!

 

Hielspoorpijn of hielpijn ( fascitis plantaris), is in veel landen een groot en veel beschreven probleem. Er zijn veel oorzaken aan te wijzen voor deze klacht. Meestal is er sprake van overbelasting. 

 

De met gel gevulde Dekos® zolen werken als een heus waterbed onder de pijnlijke hielspoor voet. De druk wordt gelijkmatig onder de voeten verdeelt hetgeen zeer pijnlijke drukpunten zoals hielspoor tegengaat. Vrijstromende gel-kussentjes masseren uw voeten bij elke stap. Deze zijn ontwikkeld om druk van uw voet op te vangen en het gewicht van het lichaam onder de gevoelige hiel te doen afnemen. 
U voelt de spanning onder uw voeten en in de spieren (kuitspieren en de diepe kleinere spieren onder de voeten) afnemen.

De zeer dunne zolen (2 mm.) zijn gevuld met het absoluut onschadelijke USP- glycerine gel.

 

Aandachtspunten en adviezen bij Hielspoor!

Naast het gebruik van de originele gel-massagezolen ( hetgeen van groot belang is om de hielspoor tot rust te brengen ) , zijn ook nog andere dingen van belang bij hielspoorpijn, die zelden in de literatuur beschreven worden. Bij langdurige hielspoorpijn zullen er een aantal veranderingen rondom de hiel plaats vinden die tevens behandelt dienen te worden, ten einde de klachten te doen laten verminderen danwel verdwijnen. Bij langdurige hielspoorpijn zullen de spieren rondom het enkelgewricht in kracht verminderen. (Door het ontlasten van de voet) en vaak verkrampen danwel verkorten (als reactie op de pijn onder voet). Dit zal ook de nodige aandacht moeten krijgen door middel van behandeling bij de fysio-manueel therapeut.

De originele gel-massage zolen met hun massagewerking hebben ook hier een positive invloed op ( zie knop: de werking van de gel-massagezolen). Een ander vergeten en misschien het meest belangrijke aspect is de stand van de hiel.

Tijdens kortstondige of langdurige (over)belasting kan de hiel een andere ''scheve'' stand innemen. Het enkelgewricht kan zodoende ''geblokkeerd'' komen te staan. Het gewricht vertoond verminderde beweeglijkheid, hetgeen met het blote oog niet waarneembaar is.

De originele gel-massage zolen geven uitkomst voor deze minieme scheefstand van de hiel. De subtiele golfbeweging van de gel onder de hiel zorgt ervoor dat de hiel weer voldoende beweeglijkheid krijgt.

De volgende aspecten zullen door de originele gel zolen behandeld worden:

 

- Beweeglijkheid van het onderste en bovenste spronggewricht ( hiel en enkelgewricht )

- De mate van gespannenheid van de peesplaat onder de voet.

 

Let op: al meer dan 13 jaar hebben wij ervaring op gebied van pijnlijke locale overbelastingsklachten zoals hielspoor. Door het unieke concept van de originele gelzolen en door onze medische ervaringen en kennis zijn vele tevreden klanten u voor gegaan.

 Dekos is lid van de NVMT           de Fysiotherapeut

 

Veilig bestellen en betalen dmv een beveiligde verbinding.

 

Hielspoorbehandeling | Hielspoor operatie | Hielspoor behandeling | Hielspoor